930 x122 grota rece

masina

TAXĂ DE ACCES CU MAŞINA ÎN CENTRU! CE PĂRERE AVEȚI?

Taxă de acces cu maşina în centru! Cum vi se pare?

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

În contextul în care bucureştenii ar putea plăti o taxă de acces pentru a intra cu maşina în centrul orașului, un anunț în acest sens făcând de curând primarul general al capitalei, Gabriela Firea, o discuție similară se poate realiza și pentru traficul din orașul nostru.

Primăria Piteşti ia în calcul o decizie asemănătoare pentru participanții la trafic ce ar tranzita centrul orașului. Motivul? Indisciplina șoferilor, pe de o parte, lipsa parcărilor pe de altă parte și/sau lipsa pentru crearea unora noi, spațiul fiind limitat.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

O măsură de acest gen ar urma să fie luată însă numai după ce vor fi luate unele decizii de fluidizare a traficului, începând cu sistematizarea rutieră şi amenajarea de piste pentru biciclişti sau achiziţia de autobuze ecologice drept alternativă de transport.

Doar câteva mari oraşe europene au introdus taxă pentru şoferii care trec prin centrul oraşului: Milano, Londra şi Stockholm. Şoferii plătesc în contul acestei taxe de la 1 euro în capitala Suediei, până la 24 de euro la Londra – în cazul maşinilor cu normă de poluare Euro 2 sau 3.

Rămâne de văzut cum Primăria Pitești, prin Comisia Rutieră, va pune în aplicare aceste idei.

Dumneavoastră ce părere aveți?

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90