TAXĂ DE ACCES CU MAŞINA ÎN CENTRU! CE PĂRERE AVEȚI? | ePitesti
Posada 930 x 122

masina

TAXĂ DE ACCES CU MAŞINA ÎN CENTRU! CE PĂRERE AVEȚI?

Taxă de acces cu maşina în centru! Cum vi se pare?

Citiți și: PRUNDU: VESTE PROASTĂ!

În contextul în care bucureştenii ar putea plăti o taxă de acces pentru a intra cu maşina în centrul orașului, un anunț în acest sens făcând de curând primarul general al capitalei, Gabriela Firea, o discuție similară se poate realiza și pentru traficul din orașul nostru.

Primăria Piteşti ia în calcul o decizie asemănătoare pentru participanții la trafic ce ar tranzita centrul orașului. Motivul? Indisciplina șoferilor, pe de o parte, lipsa parcărilor pe de altă parte și/sau lipsa pentru crearea unora noi, spațiul fiind limitat.

Citiți și: CONTRACT URIAŞ PENTRU PITEŞTI. SCHIMBĂRI MAJORE

O măsură de acest gen ar urma să fie luată însă numai după ce vor fi luate unele decizii de fluidizare a traficului, începând cu sistematizarea rutieră şi amenajarea de piste pentru biciclişti sau achiziţia de autobuze ecologice drept alternativă de transport.

Doar câteva mari oraşe europene au introdus taxă pentru şoferii care trec prin centrul oraşului: Milano, Londra şi Stockholm. Şoferii plătesc în contul acestei taxe de la 1 euro în capitala Suediei, până la 24 de euro la Londra – în cazul maşinilor cu normă de poluare Euro 2 sau 3.

Rămâne de văzut cum Primăria Pitești, prin Comisia Rutieră, va pune în aplicare aceste idei.

Dumneavoastră ce părere aveți?

New Profesional Consult-555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066