NOR CURIER 930X122

cetatea_poenari

Vom urca cu telegondola la Cetatea Poenari

Pentru 2011 se mai află proiecte care sunt în aşteptarea semnării contractelor, în diverse etape. Unul dintre ele, cele ale CJ Argeş- „Dezvoltarea abilităţilor profesionale prin învăţare continuă”, aflat în faza de evaluare, cele două cetăţi, Oratia şi Poienari, care au trecut şi ele de faza de eligibilitate, în faza de evaluare tehnico- financiare.

Pentru cele două cetăţi sunt încheiate şi acorduri cu ministerul Culturii. Dacă nu se vor debloca fondurile pe această axă, ele vor fi realizate din fondurile ministerului Culturii, unde sunt integrate ca prioritate anul acesta. Valoarea proiectelor este de 75 milioane euro pentru Poenari, pentru Oratia 50 milioane euro.
Anul trecut Cetatea Poenari a intrat în patrimoniul judeţului Argeş şi face parte din master planul pe turism pe zona Vidraru. Printre cele mai interesante investiţii la Poenari se numără şi electrificarea căii de acces de la bază către cetate, pentru a se evita parcurgerea cu piciorul a celor 1480 de trepte.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90