NOR CURIER 930X122

apa

AUTORITĂŢILE ARGEŞENE, ÎN ALERTĂ! SUNT AŞTEPTATE VIITURI CARE POT PRODUCE INUNDAŢII!

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea informează că cele mai mari cantităţi de precipitaţii din această săptămână căzute în județ au fost în zonele staţiilor hidrometrice din Arefu şi Căpăţâneni. Conform specialiştilor, în zonele respective s-au înregistrat 86, 4 litri pe metrul pătrat!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Pe 23 iulie a fost depăşit şi pragul critic de precipitaţii la staţiile hidrometrice din Brădet – 23, 5 litri pe metrul pătrat în 40 de minute, Căpăţâneni – 27, 6 litri pe metrul pătrat și Arefu – tot 27, 6 litri pe metrul pătrat. În noaptea de 23 spre 24 iulie au fost precipitaţii peste pragul critic în Căpăţâneni (35, 5 litri pe metrul pătrat) şi Arefu (tot 35, 5 litri pe metrul pătrat).

Administraţia le-a transmis comunelor din zonele menţionate avertizări cu cod galben referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri. Inițial, avertizările erau valabile până astăzi, la ora 13, dar s-a luat decizia prelungirii lor până mâine, 25 iulie, la aceeaşi oră (în special pentru nordul judeţului). La această oră în lacurile de acumulare din bazinul hidrografic Argeş este stocat un volum de 709, 89 de milioane de metri cubi de apă, însemnând un grad de umplere de 96 %.

Citiți și: Cine plătește dacă te inundă vecinul la bloc

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3