930×122 CAPRA 5

garnizoană

PE TINERII PITEȘTENI ÎI DOARE-N COT DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

În această dimineață în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti a fost marcată Ziua Imnului Naţional. Trupe ale Garnizoanei Piteşti au dat onorul autorităţilor, iar fanfara Teatrului „Alexandru Davila” a susţinut un microrecital de cântece patriotice. La rândul său, Corul Veteranilor a cântat „Deşteaptă-te române!”. La manifestare au fost prezenți prefectul Mihai Oprescu, preşedintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, viceprimarul Piteştiului, Laurenţiu Zidaru, inspectorul şcolar general, Dumitru Tudosoiu, directorul general adjunct al Oficiului Registrului Comerţului, Gabriela Zoană, precum şi consilieri locali şi judeţeni.

Citiți și: Reguli noi! Toți românii trebuie să le respecte!

De asemenea, câteva persoane în vârstă s-au oprit să asiste, cei tineri văzându-şi mai departe de drum, total neinteresați de Ziua Imnului Național. A avut loc și o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

Ziua Imnului Naţional este sărbătorită anual începând din 1998, ca urmare a unei hotărâri a Senatului României. Pe 29 iulie 1848 „Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, „Deşteaptă-te, române!” a fost ales imediat după Revoluţia din Decembrie 1989 imnul naţional al României, fiind consacrat ca atare prin Constituţia din 1991. În varianta prescurtată imnul conţine 4 strofe, selectate dintre cele 11 ale poeziei „Un răsunet”. Versurile imnului naţional al României îi aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet romantic, jurnalist și traducător. Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), cunoscut poet şi culegător de folclor.

Citiți și: CINE NU DĂ LIBER IA AMENDĂ

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3