930 x122 grota rece

caini

maidanezi1

CONSILIUL LOCAL PITEȘTI, DAT ÎN JUDECATĂ DE DRAGUL MAIDANEZILOR

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a dat în judecată Consiliul Local Piteşti, formulând un recurs administrativ împotriva unei hotărâri care interzice hrănirea câinilor și, în general, a animalelor fără stăpân.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Anul trecut Primăria a decis să promoveze un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să le interzică cetăţenilor să mai hrănească maidanezii. Iată ce se prevede la articolul 20 din proiect: „Se interzice construirea de adăposturi improvizate, creşterea şi hrănirea animalelor în zona de siguranţă şi pe spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, precum şi în blocurile de locuinţe aparţinând municipiului Piteşti.” În caz contrar, sunt prevăzute sancţiuni.

FNPA se opune acestui articol de hotărâre: „Nicio prevedere legală de ordin superior în vigoare nu interzice hrănirea animalelor pe spaţiul public, ca atare o astfel de reglementare într-o hotărâre de Consiliu Local este excesivă şi nejustificată. Precizăm că hrănirea animalelor de către comunităţile locale reprezintă o acţiune umanitară, identică cu acţiunea de acordare de hrană persoanelor neajutorate şi aflate în dificultate. (…) Hrănirea animalelor în sine nu poate fi interzisă sau sancţionată, acest drept fiind strâns şi indisolubil legat de însăşi natura umană.” Consiliul Local Piteşti a decis, însă, să nu dea curs plângerii şi să îşi menţină hotărârea luată.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

În ultimele luni numărul maidanezilor de pe străzile Piteștiului a scăzut semnificativ. O bună parte dintre câinii vagabonzi au fost ridicați, iar ulterior, nu puțini, adoptați în străinătate prin intermediul asociațiilor de protecție a animalelor. În schimb, a crescut numărul pisicilor fără stăpân.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA