930X122 MAIA

caine

CÂINII SALVATORI DIN AVALANŞE, PREGĂTIŢI ÎN ARGEŞ

Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, a anunţat astăzi că în perioada 11-19 februarie în Munţii Făgăraş, în zona Capra, va avea loc primul stagiu naţional de pregătire a echipajelor canine de salvatori din avalanşă.

Citiți și: Investiție majoră în munții Făgăraș!

Vor fi şapte echipaje care vor încerca să obţină brevetul, iar fiecare va plăti o taxă de 950 de lei. Echipajele sunt din Argeş (două), Suceava, Mureş, Sibiu, Alba şi Caraş-Severin. Echipa formată din Ion Sănduloiu şi câinele Helios (foto) este prima din România cu brevet pentru salvare din avalanşă, brevet obţinut în urma unor stagii în Franţa. Cu alte cuvinte, Ion Sănduloiu și câinele lui sunt deja „profesori” în materie, șeful Salvamontului argeșean urmând să fie evaluator pentru echipajele participante.

„Dacă cele şapte echipaje vor trece testele, atunci în România vor exista nouă astfel de echipaje. Vor fi aici câini din rase precum Golden Retriever, Ciobănesc German sau, în premieră, Cobănesc Olandez. Este singurul stagiu care se va face anual în Argeş, iar nu în Padina, acolo unde este Centrul Naţional de Salvamont, ceea ce reprezintă o mare reuşită pentru noi.”, a spus Sănduloiu.

Citiți și: Argeș. Luat la ochi de Poliție pentru câinele său

Despre câinele de avalanșă Helios, detalii aici: http://epitesti.ro/stiri/vezi-ce-s-intamplat-cu-cainele-salvator-al-salvamontului-argesean/.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3