EcoMoto 930×122

itp

SCHIMBĂRI MAJORE PENTRU ȘOFERI

Schimbări majore pentru șoferi. Registrul Auto Român (RAR) propune Parlamentului două schimbări în ceea ce privește Inspecția Tehnică Periodică (ITP). Propunerea este ca ambele să intre în vigoare în anul 2018.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Prima, despre care v-am informat deja, prevede ca la autoturismele mai vechi de 12 ani Inspecția Tehnică Periodică să fie obligatorie o dată pe an, iar nu o dată la 2 ani ca acum. Amănunte, AICI.

Noutatea (a doua propunere) este ca prima Inspecție Tehnică Periodică la autoturismele noi să fie obligatorie la 3 ani, iar nu la 2 ani cum este în prezent.

Citiți și: Schimbări cruciale în vânzarea de mașini. Document obligatoriu!

„O mașină nou achiziționată va efectua primul ITP la 3 ani, și nu la 2 cum este în prezent. Această diferenţiere legată de primul ITP este deja implementată pentru vehiculele utilitare uşoare cu MTMA mai mică sau cel mult egală cu 3.5 tone (N1), care efectuează primul ITP la 2 ani, iar ulterioarele anual.

(…) În privința propunerii RAR ca pentru mașinile noi primul ITP să fie facut la 3 ani, aceasta se încadrează printre măsurile de relaxare a activităţilor de ITP.

Este conformă cu practicile europene și nu afectează esenţial, conform evaluărilor realizate de alte SM, nivelul de siguranţă rutieră, având în vedere că cei mai mulţi producători au extins garanţiile acordate vehiculelor noi şi au implementate pârghii importante de ţinere sub control strict al verificărilor obligatorii impuse în această perioadă.

De asemenea, are rolul de a încuraja achiziţia de vehicule noi, dar şi de a testa impactul acestei măsuri de relaxare la nivel naţional în vederea calibrării introducerii unor eventuale alte asemenea prevederi legale în viitor.”, transmite Registrul Auto Român.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90