NOR CURIER 930X122

toyota

TOYOTA HYBRID, NUMĂRUL 1 PE PIAȚA DE MAȘINI ECO

Toyota Hybrid, numărul 1 pe piața de mașini eco. 83% din totalul vânzărilor de maşini eco de pe piața auto din România au fost realizate în anul 2016 de Toyota România, prin cele 979 de unități hibride Toyota şi Lexus livrate.

Citiți și: Accident în Argeș: O Toyota Avensis, praf în șanț

Potrivit raportului Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), piața autovehiculelor eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) a crescut în 2016 la aproape 1.200 de exemplare (de la circa 500 de unități în 2015). Vorbim de o dovadă a creșterii preferinței consumatorilor români pentru sisteme alternative de propulsie şi de o tendință clară a pieței spre o mobilitate sustenabilă şi responsabilă. Din totalul pieței de automobile eco, 820 de unități au fost maşini Toyota Hybrid şi 159 Lexus Hybrid, reprezentând împreună 83% din total.

Din punct de vedere al performanței modelelor, lider în ceea ce priveşte numărul de unități este Yaris Hybrid, cu 357 de maşini vândute în 2016, urmat de Auris Hybrid (cu două variante de caroserie), cu 281 de unități. La remarcabila performanță au contribuit și Toyota şi RAV4 Hybrid, noul crossover Toyota C-HR Hybrid şi iconicul Prius. În 2016 sistemul hibrid de propulsie a asigurat peste 20% din volumul total de vânzari Toyota în România.

Citiți și: (VIDEO) NEXT AUTOMOBILE, DEALER OFICIAL TOYOTA

Modelul hibrid cel mai bine vândut de la Lexus în 2016 a fost Lexus RX, cu 92 de unități, urmat de Lexus NX, cu 53 de unități.

Sistemul hibrid de la Toyota combină două surse de putere pentru a asigura propulsia. Prin combinarea unui motor termic (pe benzină) cu un motor electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere, pe de o parte, eficiență ridicată în exploatare, pe de alta.

Toyota este lider mondial în vânzări de maşini hibride, cu peste 9 milioane de unități puse în circulație de la debutul primului automobil de serie cu sistem hibrid de propulsie, Toyota Prius, în anul 1998, şi până acum. Pentru mai multe informații despre gama Toyota Hybrid în România vă invităm să accesați www.toyota.ro.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90