NOR CURIER 930X122

cinema bucurești

ANIVERSARE CU FILME BUNE LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Aniversare cu filme bune la Cinema „București”. În urmă cu un an, pe 20 mai 2018, a fost inaugurat noul cinematograf „București”, ca un compartiment distinct în cadrul Filarmonicii Pitești și în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Pitești. De atunci și până în prezent, în weekend-uri au fost prezentate 108 filme și organizate 10 sesiuni Q&A cu actori, regizori, producători și scenariști români.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Aniversarea primului an de existență a noului cinematograf de artă este programată chiar pentru luni, 20 mai 2019.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Mai întâi, de la ora 12, va fi proiectat filmul „Mircea”, dedicat domnitorului Mircea cel Bătrân, cel care a semnat „certificatul de naștere” al Piteștiului pe 20 mai 1388.

Regia îi aparține lui Sergiu Nicolaescu, în rolurile principale jucând Sergiu Nicolaescu, Șerban Ionescu, Adrian Pintea, Vlad Nemeș, Silviu Stănculescu, Ion Besoiu, George Alexandru, Ioana Pavelescu, Manuela Hărăbor și Colea Răutu.

Acțiunea filmului se petrece în 1393. Imperiul Otoman încearcă să cucerească toată lumea cunoscută a acelor timpuri. În drumul otomanilor a mai rămas doar micul principat al Valahiei, condus de marele domnitor Mircea cel Bătrân. Ani de zile acesta a luptat atât împotriva turcilor, cât și a altor năvălitori, menținând independența țării sale.

Ajuns la amurgul vieții, Mircea are de lăsat urmașilor săi o singură moștenire: libertatea. Pentru asigurarea acesteia, el trebuie să treacă de înfruntarea finală cu turcii.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 75% pentru elevi și de 50% pentru studenți și pensionari.

De la ora 18, va fi difuzat filmul „S-a născut o stea” („A star is born”), în regia lui Bradley Cooper.

„S-a născut o stea” aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: pe actorul Bradley Cooper, nominalizat la Oscar, şi superstarul Lady Gaga, aflată la primul ei rol principal major. Totodată, producţia reprezintă debutul lui Cooper în postura de regizor.

Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley), care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai spera să devină vreodată cântăreaţă, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul dintre concertele lui.

Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila sa luptă cu demonii interiori.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 75% pentru elevi și de 50% pentru studenți și pensionari.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90