EcoMoto 930×122

cinema trivale

MIRCEA DIACONU A DAT AUTOGRAFE LA CINEMA TRIVALE

Aseară la Cinema Trivale din Pitești a avut loc proiecţia de gală a filmului românesc ”Doar cu buletinul la Paris”.

Citiți și: Pitești. Fanii Găștii Zurli au motive de bucurie!

La finalul proiecției, regizorul Şerban Marinescu, originar din Pitești, și actorii Mircea Diaconu şi Florin Petrescu, prezenți la eveniment, au fost aplaudaţi de public în picioare. Deși inițial se anunțase și prezența sa, actorul Dorel Vișan nu a mai putut veni. Spectatorii au stat de vorbă cu cei trei despre filmul care prezintă povestea unui profesor de limba franceză al cărui vis de-o viață este să vadă Parisul, după care a urmat o sesiune ad-hoc de autografe și fotografii.

„Filmul este o fotografie, o clipă de adevăr despre un om simplu, dintr-un bloc de cartier. Este o fotografie multiplicabilă la nesfârşit în ţara asta, despre un om eşuat. Sunt atâţia oameni în România care nu au nicio vină și eșuează. Nici el, personajul din film, nu avea o vină. Din contră, are toate calităţile, dar a eşuat. Sub comedia evidentă este multă tristeţe, conţinută şi nearătată cu degetul, neexplicată!”, a spus actorul Mircea Diaconu.

Citiți și: PRO ROMÂNIA ARGEȘ, PE PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ

„Nu am făcut filmul ca să meargă la un festival. Aşa am simţit… Este râsu’-plânsu’, ăştia suntem, ţine de gena noastră să fim aşa. Am auzit că unii spuneau că nu ar fi loc de speranţă. Ba este, în măsura în care înţelegem că lucrurile pe care le vedem pot fi îndreptate. Este o oglindă pe care ne-o punem în faţă şi tragem concluziile. Eu sunt optimist! Cred că trebuie să gândim pozitiv, dar nu inconştient şi nu lăsând lucrurile neterminate sau întorcând spatele acelor lucruri care nu ne plac. V-am dat pilula de chinină, însă în glazură de ciocolată! Trebuie să o înghiţi cu plăcere şi să îşi facă efectul fără să îţi creeze o stare neplăcută.”, a afirmat, la rândul său, regizorul Șerban Marinescu.

Piteşteanul are planuri mari. Regizorul vrea să organizeze în Piteşti seri de cinematecă. Totodată, Șerban Marinescu a felicitat întreaga echipă de la Cinema Trivale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90