930 x122 grota rece

emil hurezeanu

EMIL HUREZEANU, LANSARE DE CARTE ÎN PITEȘTI – SALA, ARHIPLINĂ

În urmă cu puțin timp, Emil Hurezeanu și-a lansat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești cartea, cu titlul atât de bine ales, „Pe trecerea timpului”.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Sala de conferințe a instituției a fost nu plină, ci arhiplină, ca la un eveniment cultural cu adevărat de cinci stele. Ba chiar s-a stat și în picioare! Publicul a fost încântat să-l audă pe acest admirabil orator, unul dintre puținii, dintre foarte puținii jurnaliști români care știu ca la carte politică externă. Fără doar și poate că în rândul audienței de astăzi se vor fi numărat și piteșteni care, cu zeci de ani în urmă, în timpul celui mai aspru regim comunist din Estul european, îl ascultau pe Emil Hurezeanu la Radio Europa Liberă.

Acum ambasador al României la Berlin, Emil Hurezeanu a adunat în cartea lansată astăzi în Pitești, iar ieri în Curtea de Argeș, articole pe care le-a scris și publicat între anii 1996 și 2015. Analizele sale fac referire la evenimente interne și internaționale și sunt scrise, cu subtilă ironie, din perspectivă politică, socială, civică și culturală. În carte autorul vorbește despre cele mai importante evenimente petrecute în ultimele două decenii în România și în lume și îi oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul țării noastre.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Ca de obicei, gazdă amabilă a fost directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, sociologul Octavian Mihail Sachelarie.

Intrarea pentru public a fost liberă, iar lansarea de carte a inclus și o sesiune de autografe.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90