New Profesional Consult 930 x 122

Arges

EVENIMENT LA MĂNĂSTIRE

Eveniment la mănăstire. În cadrul proiectului „Argeșeni valori naționale”, Instituția Prefectului va omagia personalitatea celui care a fost Pârvu Mutu, zugrav, pictor de icoane, pictor bisericesc, creator de școală de pictură în Muntenia și adept al stilului brâncovenesc.

Citiți și: A nins în Argeș!

Evenimentul va avea loc pe 14 octombrie 2016 la Mănăstirea Aninoasa, a cărei pictură originală este realizată de Pârvu Mutu. Manifestarea, organizată împreună cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub patronajul Înalt Presfințitului Calinic, va cuprinde, printre altele, o expoziție de icoane. Va fi oficiată și o slujbă de pomenire la Mănăstirea Robaia, locul în care Pârvu Mutu a trecut la monahism până la sfârșitul vieții sale, în anul 1735. Vor fi prezenți oameni de cultură, înalte fețe bisericești și specialiști în pictură bisericească.

Pârvu Pârvescu s-a născut pe 12 octombrie 1659 în familia preotului Ioan Pârvescu din Câmpulung Muscel. Din cauza unor deficiențe de vorbire, a primit porecla de „Mutu”. A fost zugravul bisericesc preferat al familiilor domnești Cantacuzino și Brâncoveanu.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

A pictat, printre altele, biserica Mănăstirii Sinaia, biserica Mărgineni (Prahova), Filipeștii de Pădure (considerată Voronețul Munteniei), Mănăstirea Poiana, biserica Mănăstirii Lespezi (Prahova) și bisericile mănăstirilor Aninoasa și Robaia (Argeș). (Sursă foto: Obiectiv ortodox)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90