Donaris 930 x 122

fenomenul pitești

FENOMENUL PITEȘTI: CONCERT „ISTORIC”

Fenomenul Pitești: Concert „istoric”. Ediția a VI-a a Școlii de Vară Fenomenul Pitești se apropie și va aduce din nou evenimente speciale dedicate publicului piteștean vineri, 21 iulie 2017, în Club Hush.

Citiți și: O BUCATĂ DIN ZIDUL BERLINULUI, ADUSĂ ÎN PITEȘTI

Dezbaterea “Fenomenul Pitești: Adevăr și mistificare” va avea loc de la ora 18. Va fi o dezbatere care pornește de la mituri și fapte legate de „reeducarea” de la Închisoarea Pitești din perioada comunistă.

Această dezbatere, parte a Școlii de Vară “Fenomenul Pitești” și organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești, este deschisă publicului larg. Intrarea este liberă.

Citiți și: FENOMENUL PITEȘTI: INFERNUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Ajunsă la ediţia a VI-a, Școala li se adresează tinerilor interesați de trecutul recent al României și cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de Fenomenul Piteşti şi de rigorile regimului comunist.

Temele dezbaterii se referă la înțelegerea “reeducării” în societatea actuală, la cultura memoriei și la victimele „reeducării”. Invitații dezbaterii sunt Alin Mureșan și Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu, doctor în filosofie politică și diplomat român, este fiul lui Alexandru Paleologu, fost deținut politic. Alexandru Paleologu, scriitor și diplomat român, a fost arestat în lotul Noica-Pillat și condamnat la 14 ani de muncă silnică de regimul comunist, fiind eliberat în 1964.

Seara de vineri, 21 iulie 2017, va continua, de la ora 21, cu un concert „istoric” Robin and the Backstabbers.

Care este legătura dintre Școala de Vară şi Robin and the Backstabbers? Andrei Fântână (clape, muzicuță) este fiul unuia dintre studenții torturați în cadrul Fenomenului Pitești în perioada martie-mai 1951 și a fost invitat ca lector la Școala de Vară doi ani consecutiv.

Robin and the Backstabbers este una dintre cele mai cunoscute formații alternative din România. Fondată în 2010, trupa a lansat două albume din proiectata trilogie Bacovia Overdrive: vol. 1: Stalingrad (2012) și vol. 2: Arhangelsk (2015). Componența actuală îi include pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Oigăn Nuțescu (bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (percuție) și Andrei Fântână (clape, muzicuță).

Concertul este organizat de Centrul de Studii în Istorie Contemporană şi Memorialul Închisoarea Pitești. Biletele pot fi achiziţionate prin rețeaua IaBilet, dar și de la Club Hush (într-un număr limitat), la prețul de 30 de lei.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90