930X122 MAIA

fenomenul pitești

FENOMENUL PITEȘTI: IADUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Fenomenul Pitești: iadul pe pământ. Memorialul Închisoarea Pitești (strada Negru Vodă, nr. 30) își va deschide porțile pentru toți cei care vor să viziteze fosta pușcărie.

Citiți și: O BUCATĂ DIN ZIDUL BERLINULUI, ADUSĂ ÎN PITEȘTI

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 16 și 21, cu ocazia ediției 2017 a Nopții Muzeelor.

Citiți și: FENOMENUL PITEȘTI: INFERNUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Organizatorii le propun vizitatorilor expoziția “Fenomenul Pitești: între întuneric și lumină”, un tur cu ghid și proiecții de film pe tema represiunii din perioada comunistă.

Traseul vizitei va avea o linie cronologică și coerentă, folosind atât mijloacele clasice de informare (textul), cât și mijloace artistice (lumină și proiecții video).

Expoziția, susținută de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, acolo unde va începe turul, va fi găzduită de subsolul din pavilionul „Corecție” al fostei închisori comuniste.

După expoziția de la subsol, turul prin fosta pușcărie va continua cu etajul 1, acolo unde vizitatorii vor putea afla mai multe informații despre condițiile înspăimântătoare pe care le suportau aici deținuții politic.

Punctul terminus va fi camera 4 – spital, cameră în care s-au desfășurat o mare parte a violențelor de neimaginat din Închisoarea Pitești în perioada 1949-1952.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90