930 x122 grota rece

elveția

AȘA CEVA NU S-A MAI AUZIT ÎN PITEȘTI! PREMIERĂ

Așa ceva nu s-a mai auzit în Pitești! Filarmonica Pitești are în această săptămână două concerte. Ambele vor fi găzduite de Centrul Multifuncțional, de la ora 19. Zilele de concert diferă.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Primul este programat pentru mâine, 25 mai 2017, și va fi unul extraordinar, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la primul concert al Filarmonicii piteștene.

Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va aduce în faţa publicului pagini muzicale de mare popularitate. Printre ele se numără: Strauss Sr. – Radetzky Marsch, op.228, Borodin – Dansurile polovțiene, Brahms – Dans ungar nr.6 în Re major, Vivace, Strauss Jr. – Tritsch-tratsch, op.214 și Uvertura la „Liliacul”, Verdi – Uvertura la Forța destinului, Dvorak – Dans slav în sol minor, op.46 și Rossini – Uvertura la Wilhelm Tell.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Al doilea este programat pentru vineri, 26 mai. Va fi un concert cameral, susţinut în premieră la Filarmonica Pitești de ansamblul Tétraflûtes din Elveţia, format din flautistele Rosalia Agadjanian, Eliane Locher, Tanjia Muller și Eliane Williner.

Intitulat „Recviem pentru ghețari”, concertul este un proiect artistic iniţiat de cvartetul din Elveția și evocă situaţia dramatică a topirii gheţarilor din cauza încălzirii globale.

La realizarea proiectului au contribuit, pe lângă cele patru flautiste, şi compozitori, artişti video, scenografi şi soundesigneri.

La două dintre piese muzicienele cântă în contrapunct cu suportul electronic realizat de Institutul Goethe, suport care conţine sunete înregistrate în timpul topirii gheţarilor (audiție în premieră pentru melomanii din Pitești). O altă dimensiune a spectacolului este aceea a filmului cu imagini sugestive din regiunea elveţiană Valais, realizat de Stephan Hermann.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90