930×122 CAPRA 5

filarmonica pitesti

CONCERT AZI ÎN PITEȘTI

Concert azi în Pitești. Filarmonica Piteşti organizează astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Ceaikovski. Alături de orchestra simfonică a instituţiei va reveni dirijorul Iulian Rusu, contrabasistul Petru Iuga urmând să concerteze în premieră la Filarmonica Piteşti. În program: Piotr Ilici Ceaikovski – Marș slav, op. 31, Variațiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33, și Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Dirijorul Iulian Rusu, născut în anul 1967, şi-a început studiile muzicale în Suceava la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” din Iaşi şi la Facultatea de Muzică din Braşov. De la dirijorul japonez Daisuke Soga a luat primele lecţii de dirijat‚ în anul 1994, absolvind Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală în 1999. Și-a perfecționat tehnica dirijorală cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și Sergiu Comissiona. În anul 2011 a obținut titlul de doctor în muzică (dirijat de orchestră).

A dirijat orchestrele filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Chişinău, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş și Timișoara. În prezent este șef serviciu orchestră la Filarmonica din Braşov și predă cursuri de clarinet şi orchestră de suflători, în calitate de profesor asociat, la Universităţile din Braşov, Iaşi şi Târgovişte. A făcut turnee în calitate de solist sau dirijor în România, Bulgaria, Cipru, Germania, Israel, Italia, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, SUA şi Ungaria.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Petru Iuga (foto) a început studiul contrabasului în România, iar la 18 ani, la recomandarea lui Sir Yehudi Menuhin, a plecat la Gstaad (Elveția), la Menuhin Music Academy International. Și-a continuat studiile la Universitatea de Arte din Berna și la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. A cântat în Ansamblul Orchestral din Paris, Orchestra de Cameră din München şi în London Symphony Orchestra. Este profesor la Conservatorul de Stat de Muzică și Artă din Mannheim.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3