930×122 CAPRA 5

concert cameral

CONCERT CAMERAL ÎN PITEȘTI

După concertul simfonic programat pentru joi, Filarmonica Piteşti vă invită ca vineri, 4 octombrie 2019, de la ora 19, să vă bucurați de concertul cameral „Clasic la puterea a treia”, susținut de violoncelistul Marin Cazacu și ansamblul „Violoncelissimo”.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Concertul este inclus într-un turneu național, care va debuta pe 3 octombrie în Tulcea și se va încheia pe 11 octombrie 2019 în Bistrița.

Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, definitivându-şi studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” şi la Weimar.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Este laureatul unor concursuri internaţionale organizate în Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna și Belgrad.

Din 1983 este solistul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, alături de care a susţinut concerte atât în ţară, cât şi în Europa, Asia şi America. A concertat cu orchestre renumite, printre care orchestrele Radio din Berlin, Leipzig și Madrid și orchestrele simfonice din Moscova, Kiev, Seul, Osaka și Istanbul. A fost prezent în festivaluri în Munchen, Milano, Veneţia, Valencia, Bratislava și Sofia.

Este membru al ansamblului Pro Arte Trio şi a colaborat cu cvartetul Voces. Din 1992 este profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fiind fondatorul Orchestrei Naţionale de Tineret. De asemenea, este director artistic al Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii”, care se desfăşoară din 1999, în fiecare vară, în Sinaia.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90