930×122 CAPRA 5

concert

CONCERT DE PIAN ÎN PITEȘTI

Concert de pian în Pitești. Filarmonica Pitești organizează joi, 3 octombrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Antonio Salieri, Wolfgang Amadeus Mozart și Franz Schubert.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Leonard Boga, va participa, ca solistă, pianista Andra Mărgineanu, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 în La major de Mozart. În prima parte, publicul va audia și uvertura La scuola de’ gelosi aparținând lui Antonio Salieri. În partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 5 în Si bemol major de Franz Schubert.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov și Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi și Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu și Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat în anii trecuți orchestra Filarmonicii Piteşti.

După absolvirea Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, Andra Mărgineanu a continuat studiile muzicale la Universitatea Națională de Muzică la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. A obținut premii la concursurile naționale și internaționale de pian „Drumul spre celebritate”, „Pro Piano”, „Milenium Piano” și „Gradus ad Parnassum”.

A urmat masterclassuri cu profesori de renume din Manchester, Gijon și București. La momentul actual este înscrisă la masterclass la clasa profesorului Daniel Goiți. A susținut recitaluri și concerte la Ateneul Român, Sala Radio, Botoșani (a cântat cu Filarmonica), precum și la Universitatea Națională de Muzică și Fundația „George Enescu”. Se va afla în premieră la Filarmonica Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90