930X122 MAIA

filarmonica pitesti

CONCERT ÎN PITEȘTI

Concert în Pitești. Filarmonica Piteşti vă invită joi, 24 noiembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la un nou concert susţinut de orchestra simfonică a instituţiei.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Dirijor, în premieră, va fi George Hariton. Solist : violoncelistul Filip Papa. În program: Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia a X-a, Joseph Haydn – Concertul pentru violoncel în Re major şi Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 36 în Do major, Linz.

Filip Papa a studiat pianul în oraşul său natal, Timişoara, şi violoncelul la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. Şi-a finalizat studiile la violoncel la Academia „George Enescu” din Iaşi. Din 1988 este membru al cvartetului Ad libidum, alături de care a susţinut numeroase recitaluri şi concerte. Este câştigător al mai multor premii internaţionale pentru cvartete de coarde. A fost solist al mai multor filarmonici din ţară, sub bagheta unor mari dirijori: Cristian Badea, Misha Katz, Gheorghe Costin, Alexandru Lascae și Ilarion Ionescu-Galaţi. A înregistrat împreună cu violonistul Alexandru Tomescu un CD. A mai fost prezent în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti, atât cu Ad libidum, cât şi alături de orchestra simfonică.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

George Hariton a urmat cursurile Liceului de artă „Octav Băncilă” şi pe cele ale Conservatorului „George Enescu” din Iaşi. Şef de promoţie, este câştigător al multor olimpiade şi concursuri studenţeşti. Este şef de partidă fagot în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi. A susţinut cu cvartetul Fagotissimo turnee în Italia, Franţa, Germania, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi Grecia. În paralel cu activităţile camerale a fost preocupat de repertoriul solo, colaborând cu dirijori din Franţa, SUA, Italia şi România. Din 1991 este profesor de muzică de cameră şi orchestră la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. În anul 2007 a început studiul dirijatului cu maestrul Ovidiu Bălan, în 2012 finalizând la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti facultatea de dirijat orchestră la clasa profesorului Dumitru Goia. A dirijat orchestre din ţară şi orchestra simfonică din Vidin (Bulgaria).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA