New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

CONCERT SIMFONIC LA FILARMONICA PITEȘTI

Concert simfonic la Filarmonica Pitești. Joi, 17 octombrie, de la ora 19, Filarmonica organizează la Centrul Multifuncţional un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Franz Liszt și Wolfgang Amadeus Mozart.

Citiți și: Sunt disponibile invitațiile pentru super spectacolul din Pitești

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Constantin Adrian Grigore, participă, ca solist, pianistul Răzvan Dragnea, care va interpreta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Mi bemol major de Franz Liszt. În partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 36 în Do major, Linz de W. A. Mozart.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Adrian Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Viena şi Varşovia.

Citiți și: Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Teatrului „Nae Leonard” din Galaţi, filarmonicile din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Piteşti, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră      R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. De asemenea, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, de Al Bano şi Montserrat Caballe.

Pianistul Răzvan Dragnea este licenţiat în arte și absolvent de master și doctorat  la Universitatea de Muzică Bucureşti. Este laureat al unor concursuri de interpretare muzicală/instrumentală din ţară şi din străinătate: Portugalia, Africa de Sud, China. Din 1990 a efectuat turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Portugalia.

A debutat sub bagheta marelui dirijor Iosif Conta. A concertat cu filarmonicile din ţară alături de dirijorii Horia Andreescu, Petre Sbârcea, Vlad Conta, Ilarion Ionescu-Galaţi, Radu Postăvaru, Tiberiu Soare, Alexandru Ganea, Cristian Oroşanu ș.a. A absolvit, în cadrul unei burse, un curs de măiestrie la Stuttgart. Din repertoriul său fac parte compoziţiile lui Prokofiev, Liszt, Ceaikovski, Rachmaninov, Ravel, Strauss, Chopin, Beethoven.

Cei doi artiști au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90