Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

CONCERT SIMFONIC LA FILARMONICĂ. PROGRAM INTEGRAL BEETHOVEN

Filarmonica Pitești va organiza joi, 23 ianuarie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Beethoven (este An Beethoven). Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, va participa, ca solistă, pianista Lucia-Cristiana Iordache. În program: Ludwig van Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în Si bemol major și Simfonia nr. 2 în Re major.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Născut în Craiova într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

S-a afirmat ca dirijor atât pe scena naţională, cât şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia” din Râmnicu-Vâlcea, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivalurile şi concursurile naţionale şi internaţionale. Abordează cu dezinvoltură un vast repertoriu coral și simfonic, de la clasici la contemporani.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

A făcut turnee în Franţa, Italia, Spania,  Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria și Coreea de Sud. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, Mihail Ștefănescu este invitat în jurii ale unor concursuri naționale și internaţionale de interpretare.

În 1995 a susținut înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, al cărei director a fost o îndelungată perioadă.

A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Lucia-Cristiana Iordache a început studiul pianului la șase ani la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, transferându-se ulterior la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. După absolvirea la Universitatea Națională de Muzică București a Facultății de pian, s-a înscris la master la aceeași universitate, la clasa prof. univ. dr. Dana Borșan.

Ca elevă și studentă, a obținut premii și distincții în Galați, București și Piatra-Neamț.

A fost bursieră a programului „Tinere talente” al Fundației „Principesa Margareta a României” și a masterclass-ului de muzică de cameră în cadrul aceleiași fundații.

În 2017 a obținut o bursă la „Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien” (Austria).

A avut apariții în recitaluri și concerte în Galați, București, Sighișoara și Brescia (Italia).

Dintre dirijorii cu care a colaborat, îi menționăm pe Mircea Holiartoc, Bogdan Vodă, Alexandru Ganea și Vlad Agachi.

Este la prima sa colaborare cu Filarmonica Pitești și dirijorul Mihail Ștefănescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3