New Profesional Consult 930 x 122

festival

FESTIVAL DE PERCUȚIE ÎN PITEȘTI

Festival de percuție în Pitești. Filarmonica Piteşti organizează astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a patra ediţie a Festivalului Naţional de Percuţie. Vor concerta ansamblurile de percuție Game și PercussionEscu.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Ansamblul de percuție Game, alcătuit din Alina Trifu, Vlad Polgar și Alexandru Matei, a susținut peste 100 de concerte, având în repertoriu muzică bizantină, latino-americană, dar și contemporană și spectacole de muzică și imagine. A fost premiat și prezent în festivaluri organizate în București, Cluj-Napoca, Bacău etc. De-a lungul timpului, ansamblul a fost alcătuit din studenți de la Universitatea Națională de Muzică București, coordonați de profesorul Alexandru Matei.

Sub genericul „De la Bach, la contemporani”, ansamblul „Game” va interpreta: J. S. Bach – Suita BWV 1007, Suita BWV 1010 și Suita BWV 1007, Leander Kaiser – Cosmic Constelattion, Keiko Abe – Kazak Lullaby și Gene Koshinski – Song and Dance.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

PercussionEscu a fost înființat în 2016 de Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Direcția muzicală pe care o propune PercussionEscu este inedită, ansamblul căutând în permanență să împărtășească publicului muzica aflată la granițele a trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan.

Abordarea îndrăzneață și originală a celor doi a fost imediat observată și apreciată, câștigând notorietate cu fiecare apariție. De remarcat sunt reprezentarea Universității Naționale de Muzică București la Festivalul și Concursul Internațional „Umanitaria” din Milano în 2017 și debutul internațional la Festivalul de Percuție de la Brno în 2018. Cei doi muzicieni fac parte din proiectul „Connectarts”, prima platformă online din România dedicată promovării profesioniste a tinerilor interpreți de muzică clasică/contemporană.

În program: Emmanuel Sejourne – Calienta, Michael Taylor – Rapsodie pentru marimbă și vibrafon, Daniel Šimek – Headechoes, Jesus Salvador Chapi – Tendresa, Bela Bartok/Martin Opršalarr – Allegro barbaro, Anna Ignatowicz Glinska – Passacaglia și Andrei Petrache – Finale din lucrarea Vibraimba.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90