Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

FESTIVAL LA FILARMONICA PITEȘTI

Festival la Filarmonica Pitești. Filarmonica Piteşti va organiza joi, 30 mai 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a opta ediție a Festivalului „Tinere talente”.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua, ca soliști, Karina Uță (pian), Larisa Nicolae (vioară), Flavius Ilie (nai), Daria Albei (pian) și Ruben Ghidiceanu (pian).

În program: Camille Saint-Saëns – Concert pentru pian nr. 2 în sol minor, op. 22, Wolfgang Amadeus Mozart – Rondo în Re major pentru pian și orchestră și Concert nr. 8 pentru pian și orchestră în Do major, Felix Mendelssohn-Bartholdy – Concert pentru vioară și orchestră în mi minor, op. 64, Mădălin Sandu – Suita din Ardeal și Mădălin Sandu/Grigoraș Dinicu – Ciocârlia.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea a colaborat cu artişti instrumentişti renumiţi, precum Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia) și Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov sau Claudia Măru-Hanghiuc.

Absolventă a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Karina Uță este studentă în anul I al Universității Naționale de Muzică București, la clasa profesorului Viniciu Moroianu.

A participat la numeroase concursuri naționale, fiind premiată în Piatra Neamț, Suceava, Iași, Tulcea, Bacău și București. A susținut recitaluri la concertele olimpiadelor naționale de muzică, la Radio Iași, la Liceul de Arte „Victor Brauner” și în emisiunile de televiziune „Tineri interpreți și muzica lumii” (de la Sala Radio) și „Ilinca Dumitrescu și invitații săi”.

Premiată la olimpiadele naționale de interpretare instrumentală, Larisa Nicolae este elevă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa de vioară a profesorului Mădălin Sandu.

A cules lauri la concursurile „Victor Giuleanu”, „Dinu Lipatti”, „ArgesisArt” și „Un talent înnăscut”. În 2014 a fost solistă la concertele simfonice „File de poveste” ale Filarmonicii Pitești. A mai fost solistă la edițiile a patra și a cincea ale Festivalului „Tinere talente”.

Elev la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa profesoarei de nai Gina Sandu, Flavius Ilie este laureat al olimpiadei naționale de interpretare, al concursului internațional „ArgesisArt” și al concursului „Aulodia” din Brașov. Se pregătește pentru a deveni student la Universitatea Națională de Muzică din București.

Daria Albei a început studiul pianului la vârsta de cinci ani, căpătând experiență cu fiecare participare la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Este elevă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa profesoarei Adnana Renatty Codreanu. Dintre concursurile la care a participat amintim „Pro Piano”, „Dinu Lipatti”, „ArgesisArt” și „Frederich Chopin”.

La vârsta de trei ani, părinții și profesori de muzică i-au descoperit micuțului Ruben Ghidiceanu auzul muzical deosebit. A început studiul pianului în familie. În prezent, este elev la Liceul „Marin Sorescu” din Craiova, la clasa profesoarei Mariana Ilie. A participat la cursuri de măiestrie pianistică cu maeștri din România, Germania, Bulgaria și Brazilia. A fost cel mai tânăr concurent al unui concurs internațional „Craiova Piano”, acolo unde a obținut două premii: II și special. A obținut premii la concursurile la care a participat, dintre care menționăm: „Millenium Piano”, „Pro Piano România” și „W. A. Mozart”. În 2015 a fost invitat să susțină un microrecital în Piața Festivalului Internațional „George Enescu” din București.

La nouă ani a debutat ca solist în concertul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. De asemenea, a fost solist la Ateneul Român în concertul Orchestrei Medicilor, dirijor Iosif Ion Prunner. În 2018, a cântat cu Filarmonica Brașov, alături de pianistul rus Eduard Kunz, la două piane, Concertul de Haydn.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3