Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

FILARMONICA PITEȘTI DESCHIDE O NOUĂ STAGIUNE

Filarmonica Piteşti deschide noua stagiune, a XIII-a, joi, 12 septembrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Florin Totan, va reveni, ca solist, pianistul Viniciu Moroianu, care va interpreta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră în Mi bemol major „Imperialul”, de Ludwig van Beethoven.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 3 în Fa major, de Johannes Brahms.

Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan a studiat arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache în München şi Mainz, F. Ferrara în Siena şi cu R. Schumacher în Berlin şi Paris.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Este câştigătorul unor concursuri internaţionale de gen din Austria şi Germania. A făcut turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia și SUA, conducând orchestre renumite. A participat la festivaluri internaţionale în Paris, Avignon și Bergamo.

Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.

Cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Viniciu Moroianu are un vast repertoriu pianistic, de la clasic la contemporani. De-a lungul carierei a câștigat importante concursuri internaţionale, susținând peste 700 de concerte şi recitaluri în Paris, Roma, Berlin, Veneţia, Atena, Copenhaga, San Jose, Gray, Palm Beach etc.

Are înregistrări la studioul „Electrecord” şi la Casa de discuri Argora din Atena.

A mai concertat la Filarmonica Piteşti, data precedentă în 2017 la Centenarul „Dinu Lipatti”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3