NOR CURIER 930X122

alexandru ganea

MĂDĂLINA STAN, CONCERT ÎN PITEȘTI

Mădălina Stan, concert în Pitești. Filarmonica Piteşti îi invită pe melomani joi, 9 mai 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la un concert vocal-simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, va evolua, ca solistă, soprana Mădălina Stan.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Nunta lui Figaro, Exultate, jubilate -motet pentru soprană și orchestră și Simfonia nr. 39 în Mi bemol major.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Capitală (specializarea vioară), Academia de Muzică – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, la clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al orchestrei simfonice „Universitaria” a U.N.M.B.

A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea și Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.

A colaborat cu pianiştii Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail și Csiky Boldizsar, cu violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin și Alexandru Tomescu, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu și Răzvan Suma, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, cornistul Petrea Gîscă şi cu sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă.

Absolventă a Universității Naţionale de Muzică București, soprana Mădălina Stan s-a perfecţionat ulterior cu Denyce Grace, Leontina Văduva, Cecilia şi Dan Mizrahy.

A susţinut recitaluri şi concerte în România, Italia, Spania, Austria, Germania, Liechtenstein şi Bulgaria. A colaborat cu artişti de renume: Pompeiu Hărăşteanu, George Emil Crăsnaru și Vladimir Deveselu.

A concertat sub bagheta dirijorilor Cristian Mandeal, Jin Wang și Iosif Ion Prunner, iar în 2007 a fost invitată ca solistă a Missei de Bernstein la Festivalul internaţional „George Enescu”, dirijorul concertului fiind Wayne Marshall.

Piteșteanca Mădălina Stan a mai fost prezentă anul acesta la Filarmonica Pitești pe 29 martie, atunci când a cântat în concertul cameral Sunete de flori.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90