New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

PROFESOARA DIN PITEȘTI CARE A IMPRESIONAT JURIUL DE LA ”ROMÂNII AU TALENT”, CONCERT LA FILARMONICĂ

Profesoara din Pitești care a impresionat juriul de la ”Românii au talent”, concert la Filarmonică. Filarmonica Piteşti va organiza joi, 18 aprilie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic dirijat de Silvia Olivero Anarte, soliste fiind sopranele Carmen Iordache-Cernea și Ștefania Rădulescu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Giacomo Puccini – O mio babbino caro, arie din Gianni Schicchi, Francesco Sartori – Con te partiro, Jean Patrick Capdevielle – Spente le stelle, Gaetano Donizetti/Eric Serra – Diva Plavalaguna din filmul Al 5-lea Element, Antonin Dvořák – Cântecul lunii, arie din Rusalka, op. 113, Charles Gounod – Faites-lui mes aveux, aria lui Siebel din opera Faust, Johann Strauss Jr. – Mein herr marquis, aria Adelei din Liliacul, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din opereta Valurile Dunării și Franz Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, Neterminata.

Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul său natal, Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în străinătate şi a participat la concursuri internaţionale de dirijat orchestră.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

A concertat cu orchestre din România (Botoşani și Râmnicu-Vâlcea), Republica Moldova (Chişinău) și Spania (Madrid și Malaga), avându-l ca mentor pe dirijorul Octav Calleya. Profesor de dirijat orchestră la conservatorul din Malaga, Silvia Olivero Anarte are și o diversificată activitate artistică, fiind și compozitoare. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în 2013 și 2016.

Carmen Iordache-Cernea (foto principal) este absolventă a Academiei de Muzică din București, secția pedagogie muzicală – muzică religioasă. A studiat și canto popular la clasa profesorului Gavril Prunoiu la Liceul de Arte „George Enescu” din Capitală. La  nouă ani a fost invitată de regizorul Nae Cosmescu într-un spectacol, la Sala Palatului, unde a cântat, alături de Maria Ciobanu, „Lie, ciocârlie”.

La 18 ani a câștigat Marele Premiu la Topul tinerilor interpreți de muzică populară la Radio România București.

Este profesoară de muzică tradițională românească la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești.

Deține în repertoriu 35 de piese proprii, autentice, imprimate la Radio București.

A fost invitată în numeroase emisiuni de către binecunoscutele realizatoare Marioara Murărescu, Elise Stan și Theodora Popescu. În 2015 a participat, la PRO TV, la „Românii au talent”, unde a interpretat muzică clasică, bucurându-se de succes.

Piteșteanca Ștefania Rădulescu a absolvit, în 2018, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din orașul său natal, unde a studiat opt ani vioara și cinci ani canto clasic. Din clasa a VIII-a a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând peste o sută de premii.

În 2016 a fost laureată a Festivalului Internațional „Dei Giovanni” din Italia.

Anul 2018 a fost de bun augur pentru tânăra solistă, devenind studentă la Universitatea din Pitești, secția muzică, și cântând cu orchestra Filarmonicii Pitești la Festivalul „Tinere talente”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3