New Profesional Consult 930 x 122

dorin frandeș

RHAPSODY IN BLUE ÎNCHEIE STAGIUNEA LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 iunie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic de închidere a stagiunii a XII-a.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Dorin Frandeș, va evolua, ca solist, pianistul Mihai Ungureanu.

În program: George Gershwin – Rhapsody in Blue și Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 4 în fa minor.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

După absolvirea Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, Dorin Frandeş a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, la clasele pian, respectiv dirijat orchestră, şi ale Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Weimer, participând şi la festivaluri pentru dirijori, organizate de Colegiul Criticilor şi Muzicologilor din România.

Din 1987 este dirijor permanent al orchestrei simfonice din Arad, între 1992-2007 fiind şi director artistic al acestei instituţii muzicale. A susţinut concerte simfonice şi vocal-simfonice în ţară şi în străinătate, în Ungaria, Germania, Elveţia, Austria, Serbia, Italia, SUA şi Taiwan. Are înregistrări pentru posturile de radio, televiziune şi casele de discuri din ţară.

Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de Iosif Sava, care a scris în termeni elogioşi la adresa maestrului.

Solist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America (în SUA şi Canada a susţinut recitaluri de succes) şi Asia (Japonia, Iran). A susţinut turnee în Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia.

Repertoriul său cuprinde cele mai mari opere clasice, cu concerte de pian de la Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Dvořak, Rachmaninov, Ceaikovski şi până la Gershwin.

Și dirijorul, și solistul au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3