930×122 CAPRA 5

concert

ROMÂNEȘTE 100%, CONCERT ÎN PITEȘTI

Românește 100%, concert în Pitești. Luni, 8 aprilie 2019, de la ora 19, la Filarmonica Pitești va fi prezentat concertul cameral „Românește 100%”, susținut de chitaristul Costin Soare și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program, lucrări de Anton Pann, Carol Miculi, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Béla Bartók, Sabin Drăgoi, Tiberiu Brediceanu, Şerban Marcu și Ioan Dobrinescu.

Concertul cameral este inclus într-un turneu național finanțat de Ministerul Culturii și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la care Filarmonica Pitești este partener cultural.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”.

Cu o experienţă de trei turnee naţionale la activ (Muzica în palatele României, Armonii pascale – alături de actriţa Daniela Nane și Nocturne şi dansuri), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi un altul în 2017 (Twenty Shades of Music – alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate.

Ion Bogdan Ştefănescu a debutat la 14 ani ca solist pe scena Ateneului Român. De atunci și până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate (în Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, S.U.A., Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia, Norvegia etc.).

Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de gen. A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări la Societatea Română de Radio şi la Televiziunea Română, dar şi la societăţi de radio din străinătate. Ion Bogdan Ştefănescu interpretează la un flaut Muramatsu.

Cei doi artiști au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, atât în recitaluri, cât și cu orchestra simfonică.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90