Donaris 930 x 122

concert

SURPRIZĂ! PERSOANĂ CELEBRĂ, CONCERT ÎN PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 19 octombrie 2017, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Corelli, Mozart şi Schubert.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În prima parte, violonista Maria Marica va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major K 219 de Mozart, iar în a doua, orchestra simfonică dirijată de cunoscutul Mădălin Voicu va interpreta Simfonia nr. 5 în si bemol major D. 485 de Schubert. Publicul va asculta și Sarabande, Giga și Badinerie, de Corelli.

Fiul reputatului violonist Ion Voicu, Mădălin Voicu s-a născut în Bucureşti, în 1952. A studiat vioara la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Capitală.

Citiți și: Eveniment de excepție în Pitești! Mai marii județului își licitează bunurile de valoare

A făcut studii de dirijat în Trier, Mainz, Stuttgart și Londra. A dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Ploieşti, Craiova și Râmnicu-Vâlcea și Orchestra Națională Radio. A fost director al Festivalului Internațional „George Enescu” şi profesor de muzicologie la Academia de Muzică „Attaturk” din Izmir” (Turcia). Membru de onoare al Academiei Franceze de Arte, Științe şi Litere, a susţinut concerte alături de tatăl său, violonistul Ion Voicu.

Este şi dirjorul orchestrei de cameră „Ion Voicu” din Bucureşti.

Pe Mădălin Voicu îl știți și din politică, activând ca parlamentar mai multe mandate, dar și ca invitat în numeroase emisiuni tv.

Maria Marica s-a născut pe 8 septembrie 1998 într-o familie de muzicieni. Elevă la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, este îndrumată de prof. univ.dr. Nicuşor Silaghi. Este laureată a concursurilor de gen din Berlin şi Lions. A concertat ca solistă a Orchestrei de Cameră Radio, a Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca și a Filarmonicii din Râmnicu-Vâlcea. A colaborat cu dirijorii Sabin Păutza, Theo Wolters, Alexandru Ilie, Petronius Negrescu, Jozsef Horvath, Janko Zsolt și Gabriel Bebeşelea.

A susţinut recitaluri în Cluj-Napoca, Bistriţa, Zalău, Sighetu-Marmaţiei, Braşov, Sinaia, la Ateneul Român, dar şi în Germania, Italia și SUA.

Atât dirijorul, cât şi solista se vor afla în premieră la Filarmonica Piteşti.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3