Donaris 930 x 122

cristina anghelescu

VEDETE INTERNAȚIONALE, CONCERT ÎN PITEȘTI

Vedete internaționale, concert în Pitești. Filarmonica Piteşti vă invită joi, 26 aprilie 2018, de la ora 19, la un concert simfonic susţinut de orchestra instituției, dirijată de Theo Wolters. Solistă va fi violonista Cristina Anghelescu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Johannes Brahms – Concert pentru vioară în Re major, op. 77, și Dmitri Șostakovici – Simfonia nr. 9 în Mi bemol major, op. 70.

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le-a urmat  la Conservatorul din Maastricht.

A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). În 1979 a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume.

În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte ca dirijor cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania sau România. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti.

În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcându-le o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la 6 ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu.

În timp, violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume, câștigând concursuri în țări ca Italia, Franţa, Finlanda, Rusia sau Chile.

Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din Berilin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga sau Londra. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord și în Africa de Sud.

Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a făcut numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri.

A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, unul dintre concerte fiind alături de fiica sa, violonista Ioana Goicea.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90