New Profesional Consult 930 x 122

adrenlina

CITEȘTE CE EFECT ARE CONSUMUL DE BANANE ASUPRA CREIERULUI!

Un experiment realizat de cercetătorii olandezi de la Universitatea din Leiden a demonstrat că tirozina (conținută și în banane) duce la îmbunătățirea concentrării și a reflexelor. Acest aminoacid este prezent în cantități mari în unele alimente. Aminoacizii sunt componente elementare ale proteinelor și joacă un rol fundamental în funcționarea organismului.

Citiți și: Femeie înțepată de scorpion după ce a cumpărat banane

În ceea ce privește tirozina, se știe de multă vreme că este esențială în sinteza unor compuși importanți ca dopamina și adrenalina. Cercetătorii olandezi și-au propus să testeze efectul unui supliment de tirozină asupra capacității de reacție. Voluntarii din grupul de studiu au fost așezați în fața unor monitoare pe care apăreau săgeți când verzi, când roșii. Când apărea o săgeată verde trebuia ca voluntarii să apese un buton cât de repede posibil, în funcție de sensul săgeții (la stânga sau la dreapta). În cazul unei săgeți roșii nu trebuia făcută nicio mișcare. Testele s-au realizat în doi timpi: după consumarea unui suc de portocale îmbogățit cu tirozină și, respectiv, după consumarea altuia conținând un element placebo (substanță neutră). Rezultatul a arătat că reflexele participanților au fost mult mai bune după ce au primit o doză de tirozină.

Consumul de alimente bogate în tirozină sau de suplimente poate determina (fără efecte secundare) îmbunătățirea atenției, concentrării și reacției, consideră coordonatorii experimentului. Surse de tirozină sunt alimente ca spanacul, bananele, ouăle, soia, brânza, heringii marinați, migdalele sau fructele de avocado. (Sursă: doctorulzilei.ro, foto: euforia.tv)

Citiți și: 7 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE BANANE

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA