NOR CURIER 930X122

extraterestri

extraterestru

EXISTĂ EXTRATEREŞTRI? UN CERCETĂTOR AMERICAN ARE UN RĂSPUNS

Una dintre întrebările care frământă din cele mai vechi timpuri omenirea este aceea dacă există sau nu şi alte fiinţe inteligente în Univers în afară de noi. Un celebru cercetător american oferă un posibil răspuns.

Citiți și: Salarii uriașe și, totuși, puțini candidați!

Citat de telegraph.co.uk, astronomul Seth Shostak, care lucrează în cadrul proiectului SETI (pentru cercetarea inteligenţei extraterestre), afirmă că dacă există viață inteligentă în univers oamenii o vor descoperi în următorii 20 de ani, mulțumită progreselor făcute în domeniul tehnologiei. Shostak susține că toate căutările de până acum au vizat doar câteva mii de stele și că este nevoie de câteva milioane înainte de a descoperi eventuala prezență a unei civilizații extraterestre. Mulțumită inovațiilor din domeniul IT, căutările pe care le realizează astronomii devin tot mai eficiente. Există, însă, o problemă. Chiar și dacă vom găsi semne ale unei civilizații extraterestre, aceasta se va afla, cel mai probabil, la o distanță de câteva sute de ani lumină de Terra, ceea ce înseamnă că un eventual proces de comunicare va fi foarte dificil.

Programul SETI a fost fondat în anul 1984 cu scopul de a găsi forme de viață inteligente pe alte planete, monitorizând unde radio și folosind telescoape.

Citiți și: MIOVENI: CALCULATOARE PENTRU ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3