930 x122 grota rece

Arges

EXPONATUL LUNII

Exponatul acestei luni la Muzeul Județean Argeș este o baionetă din secolul al XIX-lea.

Citiți și: A nins în Argeș!

În luna noiembrie 1877, în timpul războiului ruso-turc, la care a participat şi Armata Română, au avut loc bătălii importante, care, în cele din urmă, au dus la obţinerea şi recunoaşterea Independenţei de Stat a ţării noastre.

Pe 9/21 noiembrie 1877, românii au cucerit şi reduta Rahova. Plevna a rezistat până pe 28 noiembrie/10 decembrie, fiind încercuită atunci de trupele ruso-române. Osman Paşa a încercat să străpungă încercuirea şi să se retragă, dar manevra sa a eşuat, astfel încât el şi armata lui s-au predat.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Baioneta are lamă din oţel, iar mânerul este din alamă. Pe partea superioară a lamei este inscripţionat ,,St. Etienne 1870”. Piesa a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1968. Exponatul lunii va putea fi admirat de marţi până duminică, între orele 9 și 17, la sediul din Pitești al Muzeului Judeţean Argeş. Intrarea este liberă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3