EcoMoto 930×122

franta

TURIȘTI STRĂINI ÎN ARGEȘ. DIN CE ȚĂRI PROVIN

Turiști străini în Argeș. Din ce țări provin. Turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare turistică din județul Argeș au provenit în cea mai mare parte (peste 88%) din ţări europene.

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

Este situația valabilă pentru perioada ianuarie-noiembrie 2018, cea mai recentă în privința căreia Direcția de Statistică are aceste informații centralizate.

Din totalul turiştilor străini, pe primele locuri după ponderea în numărul total al sosirilor realizate de aceştia s-au situat turiştii din Franţa (cu o pondere de 17,9%), urmaţi de cei din Italia (12%), de cei din Germania (9,3%) și de turiștii din Spania (7,8%).

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Statisticienii precizează că din totalul înnoptărilor turiştilor străini înregistrați în structurile de cazare turistică din Argeș în perioada respectivă peste 90% au fost realizate de turişti veniți din ţări europene. Într-un clasament al ţărilor de provenienţă a turiştilor străini după ponderea în numărul total al înnoptărilor, pe primele locuri s-au situat Franța (16,4%), Turcia (12,8%), Italia (12,1%) și Germania (11,5%) .

Turiștii străini, ca de altfel și turiștii veniți din alte zone ale României, au ales pentru cazare unitățile de la munte (46,4% din total) şi din Pitești (36,5%). Din punct de vedere al categoriei de clasificare, cele mai multe înnoptări au fost înregistrate în unităţile de 3 stele (47,1% din total) şi de 4 stele (31,9%).

Statistica include și turismul de afaceri.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3