930×122 CAPRA 5

marbella

UNDE PLECĂM ÎN VACANȚĂ ÎN LUNA AUGUST? PROPUNEREA NOASTRĂ: MARBELLA!

Unde plecăm în vacanță în luna august? Propunerea noastră: Marbella!

A venit deja luna august și chiar dacă mulți au deja o vacanță plănuită, suntem siguri că au mai rămas câțiva nehotărâți care au amânat concediul pe ultimul moment. Nu-i însă prea târziu! Ați putea chiar să găsiți oferte “last-minute” extrem de avantajoase, iar, în luna septembrie, vremea este frumoasă în multe locuri.

Dacă nu ați ajuns până acum în Spania sau, dacă doriți să vedeți și altceva decât Barcelona sau Madrid, vă propunem stațiunea Marbella. Aceasta se află în partea de sud a țării și face parte din Costa del Sol, o regiune din comunitatea autonomă Andaluzia. Cu timpul, și-a adjudecat titlul de stațiune turistică extrem de vizitată de turiști. Are și de ce! Plajele si peisajele ce îți taie respirația i-au câștigat reputația pe merit.

Marbella se bucură de o vreme numai bună de mers la plajă. Și dacă tot pomenim de plajă, vă asigurăm că aici veți găsi unele dintre cele mai frumoase plaje din Spania. Mai exact, în partea de est a stațiunii, există plajele din zona Cabopino. Aici vă puteți bucura de barurile aflate la malul mării pe care spaniolii le numesc „chiringuitos”. Tot aici puteți degusta preparate din meniul mediteranean pe care localnicii îl adoră, de la pește, fructe de mare, legume preparate la grătar sau salate de fructe delicioase. De asemenea, se spune că plajele sunt unele dintre cele mai sigure din țară, așa că puteți înota fără grijă.

De asemenea, nu ratați Funny Beach, unde se pot da pe trambuline sau kart-uri, pot juca jocuri video sau pot conduce mașini sau biciclete electrice. De-a lungul plajelor, puteți admira și lanțul muntos Sierra Blanca. Seara puteți ieși la o promenadă pe Paseo Maritimo, asa cum se numește faleza ce se întinde pe o arie destul de mare a orașului. Ca să puteți simți și atmosfera de fiesta, plimbați-vă cel mai bine într-o zi de duminică.

Pe lângă plajele însorite, vă recomandăm să dați o tură și prin centrul vechi sau „Casco antiguo” , cum îî spun spaniolii. Deși mulți turiști nu se încumetă să îl viziteze, nu veți regreta. Străduțele întortocheate, pline cu boutique-uri cu fel și chip, galerii de artă fistichii și arhitectura veche vă vor cuceri inima. În mijlocul acesteia exista „Orange Square”, în care veți vedea portocali și plante tropicale tipice andaluziene. Dacă doriți să aveți și o experiență unică în timpul vacanței, aflați că în stațiunea Marbella se organizează și importante turnee de poker. PokerStars îî aduce pe cei mai titrați jucători de poker din lume, așa că puteți învăța diverse trucuri direct de la maeștri în domeniu. Musai să treceți pe listă și parcurile „Parque de la Constitucion” și „La Alameda Park”, unde veți găsi adevărate oaze de liniște, cu fântâni decorate cu faianță tipic andaluziană. Porturile sunt pline ochi de iahturi care mai de care mai luxoase, iar pentru doritorii de distracție cluburile de pe plajă oferă o viață de noapte vibrantă.

Cum ajungeți însă în Marbella? Căutați zboruri cu destinația Malaga, regiunea unde se află Marbella. Există mai multe companii care oferă zboruri charter. Sau puteți opta pentru o variantă cu escală pe care o puteți găsi și la un preț mai mic. Odată ajunși la Malaga, există opțiunea de a lua autocarul, întrucât nu există linie de tren la Marbella. O călătorie costă doar 7 euro, iar cei 47 de km sunt parcurși cam în 50 de minute. În funcție de confortul pe care îl doriți în vacanță, vă puteți alege un hotel pe măsură, opțiuni sunt nenumărate: de la 5 stele, unde un sejur de 5 nopți vă costă câteva sute bune de euro, dar există și variante mai ieftine, la hoteluri de 2 sau 3 stele sau, de ce nu, clasicul Airbnb, unde vă puteți împrieteni și cu localnicii și poate chiar să învățați puțină spaniolă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3