New Profesional Consult 930 x 122

Arges

SUPRAVIEȚUITORUL A SOSIT ÎN ARGEȘ – VA FILMA ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ

Aflat pentru a doua oară în Europa și pentru prima dată în România, Les Stroud, expertul în supraviețuire și realizatorul documentarului ”Survivorman” („Supraviețuitorul”), care se difuzează internațional pe Discovery Channel și Science Channel, a ales să filmeze un nou episod în județul Argeș, în cei mai înalți munți din România, Munții Făgăraș.

Citiți și: A nins în Argeș!

Sosit din insulele Tonga, via Canada, Les Stroud a fost primit aseară în Pitești de președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și de vicepreședinții Constantin Polexe și Dorin Mărășoiu. În conferința de presă susținută aseară târziu la Consiliul Județean, conferință la care a întârziat o oră, canadianul le-a împărtășit jurnaliștilor din mass-media locală câteva dintre experiențele sale în domeniul supraviețuirii și detalii ale documentarului care urmează să fie realizat în Argeș.

”Survivorman” este un documentar pe care îl face de peste 15 ani, primul de acest gen, Les Stroud fiind cel care a inițiat acest format de emisiune. Este singurul care ”o face pe bune”. Emisiunea nu se desfășoară după un scenariu pus la punct de producători. Pur și simplu încearcă să reproducă situații reale de supraviețuire, fără pregătire prealabilă și fără suportul unei echipe tehnice.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Scopul său este să intre în pielea unei persoane care tocmai s-a pierdut (poate fi o persoană care a venit în România în drumeție), iar nu să pretindă că este un guru al supraviețuirii. Înainte de a se pierde în sălbăticia Munților Făgăraș pentru trei zile, Les Stroud va petrece un timp cu echipa Salvamont Argeș, pentru a se familiariza cu împrejurimile și cu plantele care pot fi comestibile.

Documentarul va fi diferit de celelalte în ceea ce privește conceptul, în sensul că de această dată va colabora cu echipele locale de căutare, respectiv ale Salvamontului argeșean, lucru pentru care realizatorul și-a exprimat entuziasmul: ”Pentru mine este o ocazie deosebită să lucrez cu o formație de salvatori, fiind a treia oară de când realizez Survivorman când am acest gen de colaborare, după Canada și Statele Unite ale Americii.”

În timp ce Les Stroud va încerca să supraviețuiască, echipa tehnică va filma peisaje din Munții Făgăraș, baza fiind stabilită la Cabana Salvamont Argeș-Cota 2000 Transfăgărășan. ”Supraviețuitorul” se va filma singur, iar Salvamont Argeș va declanșa operațiunea de căutare a persoanei dispărute, fiecare dintre echipele de la Salvamont fiind însoțită de un cameraman din echipa de filmare canadiană. Potrivit directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, atât căutările Salvamontului, cât și filmările la documentar vor fi făcute inclusiv cu dronele. Zonele cu zăpadă vor fi cercetate și cu câini de căutare în avalanșă, întrucât căutarea persoanei dispărute presupune inclusiv prezumtiva accidentare a acesteia și imposibilitatea de a se deplasa.

Episodul filmat în Argeș va fi difuzat înainte de Crăciun.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3