930X122 MAIA

bani

CIRCULARĂ DE LA PRIMAR: NU LE MAI CEREȚI PĂRINȚILOR BANI PENTRU ȘCOALĂ!

„Nu le mai cereți părinților bani pentru școală sau grădiniță!”. Aceasta ar fi concluzia unei circulare semnată de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și trimisă tuturor unităților de învățământ din oraș, potrivit actualdecluj.ro.

Citiți și: Argeș. Scandalos ce s-a întâmplat la o școală!

Cadrelor didactice li se cere să nu le mai solicite elevilor și, implicit, părinților, bani pentru materiale consumabile, deoarece Primăria și Consiliul Local finanțează cu suficienți bani unitățile de învățământ din municipiul Cluj-Napoca. Circulara primarului Emil Boc survine ca urmare a unor sesizări făcute de părinți.

„Vă rugăm să luați măsuri imediate în acest sens, să faceți verificări și să interziceți cu desăvârșire aceste practici”, se arată în circulară.

Citiți și: Bani pentru elevi. Care sunt condițiile

Sesizări de acest fel au fost și în municipiul Pitești. Sunt părinți care reclamă că, periodic, sunt nevoiți să achiziționeze diferite materiale necesare în școli sau grădinițe. Un exemplu, AICI. La momentul respectiv, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș ne preciza că „dacă se dorește, prin comitetul de părinți se pot face achiziții de consumabile”.

În Pitești, însă, cel puțin deocamdată, oficial, conducerea Primăriei nu a luat nicio măsură concretă pentru a stopa aceste practici, unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu fiind în subordinea municipalității.

Potrivit Constituției, în România „învățământul de stat este gratuit”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3