930×122 CAPRA 5

cod

COD GALBEN DE VÂNT, PLOI, NINSORI ŞI FRIG

Meteorologii au emis o avertizare cu cod galben pentru perioada 10 – 12 octombrie care vizează şi judeţul Argeş, privind răcirea accentuată a vremii, căderi de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 16, iar până mâine la ora 10 ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. Se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat, peste 40-50 l/mp.

La munte, la peste 1.800 m altitudine, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Citiți și: România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

Vântul va avea viteze la rafală de 50-55 km/h.

În intervalul 11 octombrie, ora 10 – 12 octombrie, ora 18, fenomenele menţionate anterior se vor intensifica şi se vor extinde şi în alte zone. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3