New Profesional Consult 930 x 122

crucea caraiman

CRUCEA CARAIMAN VA FI REABILITATĂ

Crucea Caraiman va fi reabilitată. Crucea Eroilor Neamului, situată pe Vârful Caraiman (Munții Bucegi), va fi reabilitată, după ce ieri, 26 iulie 2017, ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, au semnat proiectul de finanţare a lucrărilor.

Citiți și: Transfăgărășan, deschis pe tot timpul anului: Pas crucial

Valoarea investițiilor este de peste 19 milioane de lei, dintre care aproximativ 16 milioane reprezintă finanţare din fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre. Totodată, valoarea cofinanţării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naţionale se ridică la circa 3 milioane de lei.

Materializarea proiectului are o durată de 56 de luni, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului 2018.

Citiți și: Sprijin financiar de 200.000 € GRATIS pentru români

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926 și 1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2.291 de metri, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA