930 x122 grota rece

Arges

CULTURA DE TUTUN, RENTABILĂ. AFLĂ CÂT PRIMESC SUBVENŢIE 20 DE CULTIVATORI DIN ARGEŞ!

Cultura tutunului este una din cele mai rentabile activităţi agricole, dacă sunt respectate cerinţe specifice acesteia.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În anul 2014 în judeţul Argeş au fost cultivate cu tutun circa 200 de hectare. 20 de fermieri au dezvoltat această activitate, având în vedere şi că subvenţia acordată de Uniunea Europeană pentru un hectar cultivat cu tutun este de câteva ori mai mare decât pentru un hectar cu grâu.

„Fermierii primesc 1.280, 19 euro/hectar, dar au obligaţia să prezinte declaraţia de livrare a tutunului către prim-procesatorul care este acreditat de Ministerul Agriculturii şi cu care au contract încheiat. Avem fermieri interesaţi de cultivarea tutunului şi care pot să depună dosarele pentru acordarea subvenţiei.”, precizează Marius Stroescu, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş. (Foto: agroromania.manager.ro)

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3