NOR CURIER 930X122

Arges

INCREDIBIL! DEBITE APROAPE DE NIVELUL CATASTROFAL DIN 1970 ȘI 1974!

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea au anunţat astăzi că, în urma ploilor puternice de ieri, au fost înregistrate debite ale unor cursuri de apă care se apropie de nivelurile maxime înregistrate pe acestea în timpul inundaţiilor din anii 1970 şi 1974.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Astfel, precipitaţiile au atins un volum de până la 180 de litri pe metrul pătrat, făcând ca pârâul Bascov, de exemplu, care are în mod normal un debit de până la 10 metri cubi pe secundă, să ajungă la un debit de aproape 200 de metri cubi pe secundă!

De asemenea, pe râurile Vedea şi Cotmeana s-au înregistrat debite de 400 de metri cubi pe secundă (fiecare), motiv pentru care astăzi va fi făcută o dirijare a apei către Alexandria (județul Teleorman), pentru a apăra un dig la confluenţa celor două râuri în comuna Bârla.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Pe râul Argeş a fost înregistrat un debit de 700 de metri cubi pe secundă. În barajul de la Mărăcineni, închis pentru a doua oară în acest an (niciodată până acum nu a mai fost închis!), s-a acumulat o cantitate uriaşă de apă: 3.000.0000 de metri cubi!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3