930 x122 grota rece

Arges

DEZASTRE ÎN ARGEȘ. VEȘTI SUMBRE

Dezastre în Argeș. Vești sumbre. Autorităţile din Argeş avertizează că furtunile se manifestă din ce în ce mai des pe teritoriul judeţului, din cauza schimbărilor climatice.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Se constată că în ultimii ani pe întreag teritoriul judeţului s-au produs o serie de modificări ale unor caracteristici geo-climatice, ceea ce a condus la manifestarea unor factori de risc, în special avarii la reţelele electrice.

Nu există nicio raţiune pentru a crede că frecvenţa şi mărimea dezastrelor naturale (endogene) sunt pe cale să scadă în viitorul apropiat. Toate zonele locuite sau nu sunt zone de risc! Din analiza bazei de date se poate trage concluzia că amploarea şi frecvenţa dezastrelor naturale vor creşte pe fondul schimbării climatice globale.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

Furtunile, vânturile puternice şi/sau precipitaţiile masive, viscolele şi căderile de grindină pot afecta periodic întreg teritoriul judeţului Argeş. Aceste fenomene se manifestă cu preponderenţă în zonele de sud (furtună, grindină, vijelie, viscol), iar în zona de nord se manifestă precipitaţii abundente sub formă de zăpadă şi ploi cu puternice descărcări electrice.”, se arată în raportul realizat de Consiliul Județean cu privire la riscurile naturale de pe teritoriul Argeşului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90