NOR CURIER 930X122

basarabia

DRAPEL URIAŞ ÎN CENTRUL PITEŞTIULUI! VEZI GALERIE FOTO ŞI VIDEO!

Timp de o jumătate de oră cei care au trecut aseară prin Piaţa Primăriei din Piteşti au putut vedea un tricolor uriaş. Este vorba de un tricolor de 150 de metri care aparţine Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, un asemenea drapel fiind desfăşurat pentru prima dată în Piteşti. Tinerii care fac parte din această organizaţie au întins steagul de la Teatrul „Alexandru Davila” până aproape de Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”. Sloganul sub care s-a desfăşurat acţiunea a fost „Uniţi sub tricolor”.

Citiți și: Transformarea zonei Pitești Arena: Aproape 900 000 € investiție!

„Pot spune că am rămas plăcut surprinsă de faptul că foarte mulţi copii au fost încântaţi de ideea de patriotism şi au ajutat la întinderea steagului, lucru care m-a bucurat foarte mult. Mă aşteptam la indiferenţă din partea piteştenilor… Sunt fericită că mi-au demonstrat exact contrariul! Piteştenii au fost foarte comunicativi şi interesaţi de subiectul unirii României cu Basarabia.”, a declarat pentru ePiteşti Mihaela Petruţa, organizator. Unioniştii au cântat şi au strigat “Basarabia e România!” și „Chișinău-București, două inimi românești!”.

Tricolorul a avut iniţial 300 de metri şi a fost cusut de tineri basarabeni. Steagul a fost binecuvântat cu apă sfinţită de ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, în prezenţa a peste 2.000 de credincioşi aflaţi la hramul Mânăstirii “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea harghiteană Izvoru Mureşului.

Citiți și: Reguli noi! Toți românii trebuie să le respecte!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3