930×122 CAPRA 5

fabrica

AMBASADORUL SUA, LA O FABRICĂ DIN PITEȘTI

Ambasadorul SUA, la o fabrică din Pitești. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat o fabrică de tapiţerie pentru scaune auto din Piteşti, cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană, parte a liderului global în producţia de scaune auto care s-a desprins recent din Johnson Controls.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Vizita a avut loc miercuri, 1 martie 2017, dar abia astăzi, în urmă cu puțin timp, a fost confirmată oficial de reprezentanții fabricii printr-un comunicat de presă transmis pe adresa ePitești. Zvonuri despre vizită au existat încă de miercuri, dar neconfirmate de nicio autoritate publică din județul Argeș.

“Una dintre priorităţile mele în calitate de ambasador este promovarea prosperităţii ambelor noastre ţări, America şi România. Impresionanta fabrică (…) şi modul în care excelează o companie americană pe piaţa din România şi din Europa, pe care le-am văzut eu însumi, sunt o dovadă a continuării aprofundării parteneriatului SUA – România. Am fost încurajat de planurile fabricii de a-şi extinde producţia, indiciu clar al faptului că avem un viitor strălucit împreună.”, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Fabrica din Pitești are în prezent 1.850 de angajaţi şi plănuieşte extinderea capacităţii de producţie şi implicit a numărului de salariați. „Ne propunem să angajăm 200 de tapițeri la fabrica din Piteşti şi vrem să facem acest lucru foarte curând. Suntem mândri de tapițeria pe care o producem în unitatea noastră și de faptul că îmbunătăţim experienţa unei lumi aflate în mișcare pentru mai mult de un milion de maşini în fiecare an, prin produsele noastre, fabricate în Pitești, România.”, au spus, la rândul lor, reprezentanții companiei.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.500 de angajaţi și deţine 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia și armături metalice), Ploiești (tapiterii) și Pitești (tapițerii). Acțiunile companiei-mamă sunt listate la New York Stock Exchange (Statele Unite ale Americii).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA