New Profesional Consult 930 x 122

anaf

ANAF AVERTIZEAZĂ. ESTE UN ULTIMATUM

ANAF avertizează. Este un ultimatum. Fiscul avertizează dezvoltatorii imobiliari persoane fizice ca până cel mai târziu pe 30 iulie 2017 să declare veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerilor.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Anunțul îl face Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), transmis în atenția dezvoltatorilor imobiliari din Argeș prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

„Conducerea ANAF a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, cărora le-a fost adus la cunoștință faptul că dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să declare până pe data de 30 iulie anul curent veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerilor.”, transmite Fiscul.

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

ANAF precizează că, în urma unei analize de risc pe care a făcut-o, a constatat că există nenumărate situații în care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul personal, în condițiile în care aceștia erau obligați la plata impozitului pe venitul din proprietăți imobiliare din patrimoniul afacerii. Așa prevede Codul Fiscal la capitolul referitor la impozitul pe venit – „Venituri din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal.”, informează ANAF.

„Având în vedere acest fapt, contribuabilii persoane fizice sunt invitați să-și clarifice situația fiscală referitoare la declararea și plata impozitului pe veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerii până pe data de 30.07.2017.

După această dată, acești contribuabili persoane fizice vor fi supuși inspecției fiscale, în baza analizei de risc efectuate.”, avertizează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90