930 x122 grota rece

anaf

ANAF ÎȚI BATE LA UȘĂ. CE PREGĂTEȘTE FISCUL

ANAF îți bate la ușă. Ce pregătește Fiscul. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că ANAF va face controale operative la contribuabilii care trebuie să depună până pe 27 martie 2017 Declaraţia 101. Anunțul vine în contextul în care încasările bugetare au scăzut. Fiscul explică despre ce este vorba.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

“Conform priorităţilor asumate şi prezentate prim-ministrului în această săptămână, în scopul creşterii eficienţei controlului şi colectării,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi schimbă abordarea acţiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv în raport de rezultatele obţinute în urma unei ample analize de risc.

În eventualitatea în care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordanţe între datele raportate de contribuabili şi cele deţinute de administraţia fiscală, contribuabilii încadraţi în categoria de risc fiscal mare vor face în viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

În spiritul transparenţei, ANAF informează contribuabilii cu privire la acţiunile pe care urmează să le desfăşoare şi le reaminteşte că au obligaţia de a declara toate achiziţiile şi vânzările şi de a deduce, atât în scopul impozitului pe profit, cât şi al TVA, numai acele sume aferente tranzacţiilor la care au dreptul conform normelor legale.

Scopul este acela de a le permite contribuabililor luarea de măsuri pentru depunerea tuturor declaraţiilor la termenele legale, precum şi a celor nedepuse sau a celor rectificative, după caz, şi, totodată, ca în situaţia unui eventual control să aibă timp să pregătească documentele contabile şi fiscale necesare efectuării acestuia.”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș citând ANAF.

Controalele vor fi demarate luna viitoare. “Începând cu luna aprilie vor fi iniţiate acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată şi în special a impozitul pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili – mari, mijlocii şi mici – din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declaraţiei 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016 este data de 27 martie 2017.”, avertizează Fiscul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90