Donaris 930 x 122

anaf

ANAF: NOU MARCAJ LA ȚIGĂRI

Din data de 20 mai 2019, pachetele de ţigări şi tutunul de rulat vor fi marcate cu un identificator unic. Informația ne-o furnizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Potrivit sursei citate, măsura are ca scop urmărirea fiecărui pachet de țigări din momentul producerii sale și până în momentul vânzării către primul distribuitor retail, pentru diminuarea contrabandei.

Măsura este ca urmare a unei Directive europene din anul 2014, Directivă transpusă în România printr-o lege din 2016.

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

“Înainte de introducerea în circuitul de vânzare cu amănuntul, toţi operatorii economici implicaţi în comerţul cu produse din tutun, inclusiv producătorul, au obligaţia de a înregistra intrarea tuturor pachetelor unitare aflate în posesia lor, precum şi toate mişcările intermediare şi ieşirea finală a pachetelor unitare din posesia lor, conform Legii nr. 201/2016.

Această obligaţie poate fi îndeplinită prin marcarea şi înregistrarea ambalajelor sub formă agregată, precum cartuşe, baxuri sau paleţi, dacă se asigură urmărirea şi asigurarea trasabilităţii tuturor pachetelor unitare.”, precizează ANAF.

Pentru produsele din tutun altele decât ţigările şi tutunul de rulat, marcarea va fi obligatorie de la data de 20 mai 2024.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3