930X122 MAIA

autostrada pitesti-sibiu

AUTOSTRADĂ PENTRU DACIA. CE ANUNȚĂ MINISTRUL ECONOMIEI

Autostradă pentru Dacia. Ce anunță ministrul Economiei. Construirea autostrăzii Pitești – Sibiu a fost subiect de discuție la întrevederea de astăzi a ministrului Economiei, Mihai Fifor, cu ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis.

Citiți și: Video. Noi imagini spectaculoase cu cel mai impresionant tunel de autostradă din țară

În premieră, ministrul român a informat partea franceză că viitorul Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va contribui la dezvoltarea de proiecte de infrastructură, primul dintre ele urmând să fie chiar autostrada Piteşti  – Sibiu.

„Autostrada este o prioritate a guvernării noastre şi se lucrează accelerat la proiectul de lege privind achiziţiile speciale din infrastructură, energie şi apărare. Autostrada e unul dintre proiectele finanţabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.”, a afirmat ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Citiți și: Uzina Dacia. Se întâmplă pentru prima dată!

Mihai Fifor, informează Mediafax, a precizat că proiectul de lege pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi adoptat de Guvern şi va intra în dezbatere parlamentară la începutul lunii septembrie 2017.

Amintim că francezii de la Renault insistă de ani de zile pentru construirea acestei autostrăzi, care ar reduce costurile pentru transportul mașinilor fabricate la uzina Automobile Dacia din orașul argeșean Mioveni. Ba chiar au existat momente în care reprezentanți ai Renault au avertizat că lipsa autostrăzii poate provoca probleme investiției franceze din Argeș.

Cele mai recente informații oficiale despre autostrada Pitești – Sibiu, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90