930 x122 grota rece

dacia

CONFLICT DEZAMORSAT, CRESC SALARIILE LA DACIA

Conflict dezamorsat, cresc salariile la Dacia. După luni de negocieri, sindicatul și administrația de la uzina Automobile Dacia din Mioveni au bătut palma pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019. Salariile vor crește.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

”Negocierile la Dacia și la mai multe firme unde avem sindicat s-au încheiat. La Dacia s-au încheiat cum ne-am propus, cu o creștere salarială de la 1 mai 2019 cu 400 de lei și de la 1 octombrie o creștere salarială, sumă fixă, de 80 de lei. Vorbim despre brut. Plus 20% pentru taxe.

Mai sunt beneficii: contractul de muncă a rămas cu drepturile care sunt în el, cu prime de vacanță, prime de Crăciun, prime de Paști, plăți compensatorii, iar acum, zilele acestea, se acordă o primă de rezultat de 1.600 de lei brut.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Pe noi ne-a interesat creșterea salarială, a fost obiectivul pe care l-am îndeplinit și acum la Dacia se lucrează din plin!”, declară pentru ePitești Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

Inițial, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei brut, negociabilă, iar salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei”. În schimb, administrația făcuse o ofertă de creștere a salariilor cu doar 300 de lei: 250 de lei creștere generală în aprilie și 50 de lei creștere generală în octombrie.

În lipsa unui acord, la Dacia a fost declanșat conflictul de muncă. De asemenea, angajați ai unor secții de la uzina Dacia, ca de pildă de la Presaj, și-au manifestat nemulțumirile prin proteste.

Mai mult, salariații au protestat și într-un mod inedit: nemulțumiți de calitatea mesei de la cantină, și-au abandonat tăvile cu mâncare în fața ușilor directorilor uzinei. Imagini, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA