930 x122 grota rece

dacia

CONFLICT LA DACIA! VA FI GREVĂ?

Conflict la Dacia! Va fi grevă? În urmă cu puţin timp s-a încheiat ultima rundă de negocieri (prevăzută de procedurile legale) dintre administrația şi sindicatul de la uzina Automobile Dacia din Mioveni pentru semnarea noului contract colectiv de muncă. Cele două părţi nu s-au înțeles și nu au ajuns la un acord, anunță într-o declarație pentru ePitești viceliderul sindical Ion Iordache. Pe cale de consecință, se declanșează conflictul de muncă.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Ion Iordache informează că administrația își menține oferta de majorare a salariilor cu 90 de lei brut, în condiţiile în care sindicatul solicită în continuare o creștere de 450 de lei brut.

„Deja lucrăm la redactarea scrisorii către directorul general, scrisoare prin care îl vom anunţa despre declanşarea conflictului de muncă. La Dacia este nevoie de o grevă, deoarece există o lentoare de neînțeles a muncitorilor (n.r. – în sensul că muncitorii ar accepta fără comentarii orice decizie luată de administrație și care îi privește)! Până atunci, însă, avem două zile în care aşteptăm răspunsul de la director, după care ne vom adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru conciliere. Vor urma greva de avertisment şi greva generală dacă nu vom ajunge nici atunci la o înţelegere.”, afirmă Ion Iordache în declarația acordată publicației noastre.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Până la această oră, administrația uzinei Automobile Dacia din Mioveni nu ne-a comunicat un punct de vedere oficial în legătură cu eșecul negocierilor. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90